Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap van het leven’. De nadruk ligt vooral op vitaal en gezond blijven zodat je al je energie kunt inzetten voor de dingen die voor jou belangrijk zijn in je leven. Hier leren we eigenlijk al een belangrijke les nl: bezig zijn met de dingen die er voor jou toe doen, dragen eraan bij dat je je fit en vitaal voelt. Goed voor jezelf zorgen wordt dan een essentieel onderdeel van je hele ‘zijn’ omdat je zoveel mogelijk energie wilt hebben voor het vervullen van jouw doelen. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je doel is, het gaat erom dat je ergens warm voor loopt. Waar gaat jouw vuurtje van branden?

Voordat we echt uit balans zijn of ziek worden, heeft ons lichaam ons vaak al meerdere signalen gegeven. Alleen lukt het ons niet altijd om deze goed te duiden, laat staan om ernaar te handelen.

Misschien herken je dit wel: je hebt een druk en vol werkend en prive leven, waarin je op veel borden tegelijk schaakt en eigenlijk vind je dit ook leuk. Dat is tot nu toe allemaal goed gegaan maar de laatste tijd ben je bijvoorbeeld extreem moe, ben je onrustig, kun je soms dagen niet naar de wc, kom je als vanzelf aan, wat je ook doet en heb je last van een droge of slechte huid.

Diep van binnen weet je eigenlijk dat je beter gas kunt terugnemen en wat beter naar je eigen signalen moet luisteren, maar hoe pak je dat aan en waar begin je?
De buitenkant van je lichaam is een weerspiegeling van hoe goed jij verteert, van hoe goed jouw levensvuur werkt. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van obstipatie zie je dat terug in de huid door de vorming van onder andere pukkels of acne en soms zelfs eczeem. Huid en spijsvertering zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

In plaats van de symptomen te bestrijden gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klachten.
Om jouw levensvuur weer optimaal te laten werken, gaan we aan de slag met de volgende pijlers: voeding, leefstijl, kruiden, behandelingen en yoga. Ayurveda verricht bijvoorbeeld vaak wonderen bij spijsverteringsklachten zoals constipatie, een opgeblazen buik of een prikkelbare darm. Maar ook bij diverse huidklachten zoals acne, extreem droge of vette huid of eczeem werkt ayurveda heel goed. Een goede werking van je darmen is de basis voor een sterke gezondheid, ook bij huidklachten. Op deze manier proberen we jouw levensvuur te optimaliseren en versterken we je immuunsysteem. Dit is de sleutel naar een zo lang mogelijk gezond leven.

En dat doen we vooral met praktische tips en handvatten die jij gemakkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Maak een Afspraak

Boost je levensvuur en bruis in 3 maanden van energie.
Bereik een gezond gewicht zonder te diëten!

Nog geen inhoud toegevoegd.