Gezond en vitaal leven

Meer energie, levenslust en een verjongde uitstraling. Dit zijn de voordelen van een reinigingskuur. Door periodiek het lichaam te ontdoen van afvalstoffen en onverteerde voedingsresten helpen we ons lichaam zich tijdig te regenereren. Daarmee voorkomen we dat deze afvalstoffen zich op diverse plekken in ons lichaam gaan ophopen en onze gezondheid en vitaliteit negatief beïnvloeden.

 

De meeste ziektes en aandoeningen ontstaan namelijk doordat opgehoopte afvalstoffen een goede doorstroming van onze levensenergie blokkeren. Door onze drukke levensstijl en huidige voedingsgewoonten (cafeïne, suikers, chemische toevoegingen, etc), maar ook door toxische invloeden van buitenaf zoals pesticiden, antibiotica, vervuiling etc. is het bijna niet uit te sluiten dat zich afvalstoffen in ons lichaam ophopen.
Daarom is het verstandig regelmatig ons lichaam te reinigen. Dit kan door middel van een reinigend dieet en aanvullende behandelingen als massage en pinda sveda of udhvartana.

 

Het is zeker niet de bedoeling dat je honger moet lijden, dus je kunt gewoon eten. Alleen is het belangrijk dat het lichte maaltijden zijn met veel groenten of soepen. Welk type dieet het beste gevolgd kan worden is afhankelijk van je constitutie en de eventuele onbalans en is daarom altijd maatwerk. Ook de duur en intensiteit van de reinigingsperiode is afhankelijk van je constitutie en dus maatwerk.
Juist omdat het volgen van een reinigingskuur maatwerk is, gaat er altijd een uitgebreide analyse en diagnose aan vooraf.