Gezond en vitaal leven

Er zijn verschillende ayurvedische behandelingen mogelijk om het proces naar optimaal welbevinden te ondersteunen. De behandeling kan dus een onderdeel zijn van het plan van aanpak na de analyse en diagnose. Maar een aantal behandelingen zijn zo vitaliserend en weldadig dat die in principe altijd een positief effect hebben en op elk moment toegepast kunnen worden. Dus ook zonder dat er een specifieke vraag of klacht aan ten grondslag ligt.
Elke behandeling wordt altijd voorafgegaan door een intake. Hierin stellen we vast of er een klacht of wens is en of er contra-indicaties zijn ten aanzien van de behandeling.
Op dit moment biedt Sattvic Balance de volgende ayurvedische behandelingen aan:

 

Pinda Sveda ( olie-en kruidenstempelmassage)
Massage met behulp van katoenen kruidenbuiltjes met geneeskrachtige kruiden. De kruiden worden geselecteerd naar gelang het beoogde effect. Het lichaam wordt eerst gemasseerd met warme olie en daarna met deze kruidenbuiltjes waarbij verschillende technieken worden gebruikt. De massage bevordert de afvoer van afvalstoffen en werkt reinigend op de organen. Het geeft verlichting bij reuma, jicht, spierpijn e.d. en zorgt tevens voor een intense ontspanning.

 

Vitaliserende lichaamspacking

Deze packing kan al dan gecombineerd worden met een lichaamsmassage. De specifieke kruiden zijn erop gericht om de elasticiteit van de huid te bevorderen en opgeslagen afvalstofen af te voeren. Deze behandeling is met name geschikt bij cellulitis, diverse huidklachten en oedeemvorming.


Udhvartana (Body scrub massage met medicinale kruiden)
Fijn gemalen Ayurvedische kruiden worden vermengd met kostbare ayurvedische oliën en voorzichtig gemasseerd in de huid met speciale massage technieken. Deze massagevorm is uitermate geschikt als onderdeel van een programma voor veilige gewichtsafname. Het resultaat is ontgifting van de weefsels, activering van de huid en verbetering van de lymfe stromen. De udvarthana massage reinigt en verfijnt de huid waardoor de huid een zachte, zijdeachtige textuur en een glanzende gloed krijgt.

 

Abhyanga (volledige lichaamsmassage)